donderdag 2 april 2009

Soorten Goth stijlen
De kleding bij goths wordt vaak gezien als een uiting van hun karakter, je kan er bijvoorbeeld veel creativiteit in kwijt. Alle gothic dragen zwart, de ene goth meer dan de andere, maar zwart is een zeer belangrijk onderdeel in ''het gothic'' zijn. Andere populaire gothic kleuren zijn rood, donkerblauw en neon groen. Je hebt goths die zwart met felle kleurtjes kruisen, of alleen maar zwart dragen. Elke stijl is uniek, omdat elke goth het zelf combineert. Maar er zijn stijlen die met elkaar overeen komen, deze stijlen worden het meest gezien onder de goths:
De antiquity stijl
De cybergothic stijl
De fairygoth stijl
De spice goth stijl
De gothic Lolita stijl

De antiquity stijl
In deze stijl worden door de vrouwen lange mooie jurken gedragen. Strak over het bovenlijf en erg wijd als rok. De mannen dragen vaak een blouse met een lange zwarte lange jas er overheen. Zowel de vrouwen als de mannen lopen de mouwen wijd uit, zo krijg je batwings. Zwart, paars, rood, aubergine, blauw, groen en ook soms wit zijn de kleuren die horen bij deze stijl. De schoenen die echt bij deze outfit horen zijn puntschoenen of hoge rijglaarzen. Tegenwoordig zie je ook wel kisten (Schoenen die lijken op leger schoenen). Het haar is vaak zwart, maar kan ook anders zoals paars en zelfs blond. Het haar is lang, ook bij de mannen. Als make-up hebben ze veel wit poeder en zwarte lippen, ogen en nagels. Ook maken sommige rare tekeningen in de buurt van hun ogen. Toch zijn er Goth’s die liever geen make-up dragen. De sieraden die bij deze stijl worden gedragen zijn vaak zilver, of van fluweel. De ketting kan ook hier niet gemist worden, maar er is geen hangertje die speciaal bij deze stijl past.

De cybergothic stijl
Deze stijl is erg opvallend. De kleding is gemaakt van lak, pvc en rubber. Maar je ziet ook net -panty en –T-shirts. Het is een strakke, stoere en een verleidelijke stijl. De kleuren die veel gebruikt worden zijn zwart, maar ook verschillende neonkleuren. De schoenen zijn vaak voorzien met gespen. Ook hier is de make-up vaak zwart, maar kan ook met hele felle kleuren of niet natuurlijk. Wat helemaal bij deze stijl hoort zijn haarextensions. Vaak in veel verschillende kleuren. Als sieraad word er een zwarte choker van leer (andere kleuren kan ook) met stalen spikes.

De fairygoth stijl
Dit is een fantasie stijl zou maar zeggen. Het komt van elfjes af. Met vele kleuren en gladde stoffen, veel glitters en er zijn zelfs mensen die met vleugeltjes op hun rug lopen! Deze stijl wordt soms ook wel ingedeeld bij de cybergothic stijl(al vind ik dat heb best verschillend is).

De spice goth stijl
Dit is de stijl met korte jurkjes en korte wijde rokjes. Vaak wordt daarin zwart met groen, paars, roze of blauw gecombineerd. Onder de rok draagt men dan hoge laarzen. Het haar is meestal zwart waar wat gekleurde strepen inzitten. Het zit vaak in een staart(of 2) boven op het hoofd en een pony. Dit maakt het dan ook een echte meisjes stijl.

De gothic lolita stijl
De gothic lolita stijl is in Japan erg populair. Deze stijl kan worden ingedeeld in elegant gothic lolita, sweet lolita, elegant gothic aristocrat, kodona, neogothic en british aristocrat/dandy gothic. De stijl is rond 1999 ontstaan. De standaard gothic lolita jurk is niet langer dan net boven je knieën. Het is wijd met vaak een "pofbroekje en ook pofmouwtjes. Deze jurkjes worden Babydoll dresses genoemd. Ze worden vaak in het zwart en wit gedragen. Ook zit er kant op de jurken, zo zien ze er vaak schattig uit(terwijl ze soms ook wel "eng" zijn). De kousen zijn opgetrokken tot over de knieën, de schoenen zijn ook lang en zijn vaak voorzien met plateau zolen. Je hoeft niet persé een jurk aan, wat ook helemaal deze stijl is is een driekwart broek met bretels. Dit is de british aristocrat/dandy goth of kodona stijl. De broek is geen jongens eigendom, het wordt ook steeds vaker door de meiden gedragen. Wat ook vaak word gedragen zijn hoeden, of kanten haarstrikken. Daarbij komen dan ook nog 2 staartjes. Er wordt niet veel make-up gedragen. Maar als het wordt gedaan is het zwart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten